Latihan Undang-Undang Pekerjaan – Pengenalan kepada Akta Kesatuan 1959

LATIHAN UNDANG-UNDANG PEKERJAAN ONLINE *percuma

JPKK dengan sukacitanya akan menganjurkan satu lagi edisi latihan asas undang-undang pekerjaan secara online, yang akan menyentuh topik bertajuk ‘Pengenalan kepada Akta Kesatuan 1959’.

Kelas akan berlangsung pada hari sabtu, 24 Oktober 2020, pada pukul 6 petang. Sesi akan dikendalikan oleh ahli kounsil Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC), Saudara S. Somahsundram (Bala).

Inisiatif ini dipermudahkan dengan bantuan daripada organisasi lain seperti Jaringan Rakyat Tertindas – JERIT/Oppressed Peoples Movement, Parti Sosialis Malaysia, Atlantic Fellows, dan juga The Equity Initiative.

Untuk pendaftaran, sila hubungi 010-2402159 (Sivaranjani). Link untuk
ke kelas online akan diberikan melalui Whatsapp.

Jumpa anda disana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

⚖️ SIRI LATIHAN UNDANG-UNDANG PEKERJAAN ⚖️

⚖️ SIRI LATIHAN UNDANG-UNDANG PEKERJAAN ⚖️(percuma & terbuka kepada semua) Banyak kekeliruan berterusan mengenai beza perkhidmatan untuk kontrak (contract for service) dengan perkhidmatan kontrak (contract of service). Walaupun perbezaan dari sudut kata itu jelas, tapi ada perbezaan besar dalam makna dan kesan terhadap pekerja. Oleh itu, JPKK & PSM menjemput semua untuk hadir ke sesi […]

Boleh ke majikan potong gaji semasa PKP?

Boleh ke majikan potong gaji semasa PKP? Kami terima banyak aduan mengenai majikan mahu potong gaji dari pekerja pembersihan sekolah. Apa tanggungjawab majikan untuk jaga pekerja? Tonton video dibawah untuk penjelasan lanjut. Jangan lupa kongsikan bersama rakan pekerja supaya mereka tahu hak mereka! Dr Radzi Jidin Datuk Seri M Saravanan minta tolong pantau keadaan pekerja […]

Font Resize
× Ada aduan? Hubungi SiAP!