Maszlee Memberi Sokongan Dalam Isu Kontrak Pekerja Pembersihan dan Pengawal Keselamatan Sekolah yang Dikemukakan

YB Dr. Maszlee, menteri pertama jumpa Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan – JPKK dan sanggup dengar keperitaan pekerja kontrak di sekolah yang kerja sebagai pengawal keselamatan dan pembersih sekolah. Kementerian beliau terus beri sokongan dalam isu2 yang kami kemukakan. Beliau juga beritahu kami dalam satu meeting bahawa beliau pernah jadi ahli kesatuan dulu dan faham masalah yang dihadapi oleh pekerja. Beliau berani menyatakan kontraktor yang mencabuli hak pekerja akan di senaraihitamkan. Kami juga nampak sedikit kemajuan dalam isu ini dalam satu tahun lepas.

Kami tidak sangka permainan politik membawa peletakan jawatan beliau begitu segera. Kami ucapkan terima kasih kepada YB Maszlee atas sokongan beliau kepada Jaringan pekerja kontrak kerajaan.

https://www.sinarharian.com.my/article/20437/BERITA/Nasional/KPM-bakal-senaraihitam-kontraktor-aniaya-pekerja-Maszlee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

Sambutan May Day akan datang

Sejarah membuktikan kebangkitan kaum pekerja yang mengubah nasib kaum tertindas di dunia. Ayuh sertai Sambutan Mei 1- Hari Pekerja Sedunia. 1 bulan lagi. Jumpa anda semua pada pd 1 Mei 2023 (Isnin) di Kuala Lumpur.

Pengambilan pelatih industri

Kami, Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan (JPKK), ingin mencari seorang pelatih industri/intern bagi membantu perjalanan kolektif kami.Sebarang permohonan boleh dibuat & dihantar melalui e-mail kami seperti yang tertera dalam poster di bawah.

× Ada aduan? Hubungi SiAP!