Meeting dengan Menteri Sumber Manusia untuk Membaiki Polisi SOCSO

Meeting dengan Menteri Sumber Manusia untuk membaiki polisi Socso, dua bahagian yang kita bincang, pencen penakat bagi pasangan yang tidak daftar perkhawinan, dan isu bencana kerja tidak harus ditolak dengan alasan remeh. Juga kita bangkitkan Socso ini sebagai sosial security dan Socso tidak perlu guna firma yang bermaha besar seperti skrin untuk cabar pekerja yang miskin. Kebanyakan masa skrin punya fee lebih tinggi daripada jumlah pampasan yang pekerja dapat.

Menteri juga pandangan yang sama dengan kita hari ini dan memberi respond yang positif. Menteri juga janji akan ambil tindakan segera keatas dua kes individu yang Socso cabar pekerja miskin di Mahkamah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

Sambutan Hari Pekerja bersama Gabungan Marhaen di Pasar Seni KL

JPKK sebagai sebahagian dari Gabungan Marhaen & Jawatankuasa Sambutan Hari Pekerja Mei 1 2022 meraikan hari keramat kaum buruh petang tadi, 23 April di perkarangan Pasar Seni KL. Sejumlah 20+ orang ahli JPKK hadir dari Kedah, Tanjung Karang, Sabak Bernam, Semenyih dan pelbagai tempat. Kami mengucapkan beribu tahniah kepada yang hadir walaupun penat dan panas […]

Font Resize
× Ada aduan? Hubungi SiAP!