Meeting dengan Menteri Sumber Manusia untuk Membaiki Polisi SOCSO

Meeting dengan Menteri Sumber Manusia untuk membaiki polisi Socso, dua bahagian yang kita bincang, pencen penakat bagi pasangan yang tidak daftar perkhawinan, dan isu bencana kerja tidak harus ditolak dengan alasan remeh. Juga kita bangkitkan Socso ini sebagai sosial security dan Socso tidak perlu guna firma yang bermaha besar seperti skrin untuk cabar pekerja yang miskin. Kebanyakan masa skrin punya fee lebih tinggi daripada jumlah pampasan yang pekerja dapat.

Menteri juga pandangan yang sama dengan kita hari ini dan memberi respond yang positif. Menteri juga janji akan ambil tindakan segera keatas dua kes individu yang Socso cabar pekerja miskin di Mahkamah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

MESYUARAT JPKK PUSAT DENGAN AJK JPKK NEGERI-NEGERI UTARA

MESYUARAT JPKK PUSAT DENGAN AJK JPKK NEGERI-NEGERI UTARA Pada sabtu & ahad lepas, JPKK Pusat bersama dengan JPKK Kedah, Perak & Perlis telah bermesyuarat bincang gerak kerja perjuangan kita untuk tuntut sistem kerja tetap. Walaupun menghadapi hujan lebat & risiko banjir, kami ingin ucapkan terimakasih kepada semua, termasuk Jawatankuasa Negeri Kedah, Perak & Perlis kerana […]

Font Resize
× Ada aduan? Hubungi SiAP!