Pembongkaran Kajian Pemberian Kontrak di Sekolah dan Hospital

Kepada,
Ketua Pengarang,
Akhbar , TV & Radio
Media Massa Online


*SIDANG AKHBAR -*
PEMBONGKARAN KAJIAN PEMBERIAN KONTRAK DI SEKOLAH DAN HOSPITAL
KAJIAN DAN REKOMENDASI JPKK

Sukacita dimaklumkan, Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan (JPKK) akan mengadakan satu sidang akhbar untuk mendedahkan hasil kajian JPKK yang bertajuk “Laporan Penyelidikan mengenai benefisiari kontrak Perkhidmatan Kerajaan” dimana kajian ini dibuat terhadap lebih 200 syarikat yang diberikan kontrak.

Kajian ini mendedahkan kepincangan dalam proses tender kepada kontraktor Kerajaan terutamanya di sektor pembersihan dan pengawal keselamatan di Sekolah dan Hospital dan juga cadangan rekomendasi untuk membaiki proses tender supaya wujud lebih transparensi dan menjaga hak pekerja kontrak.

Butiran sidang akhbar adalah seperti dibawah secara online kepada umum seperti maklumat berikut:

Tarikh: 8 September 2021 (Rabu)
Masa: 11.00 pagi
Tempat:
(https://us02web.zoom.us/j/87324273805…)Zoom

Kami amat berharap pihak Media akan hadir dan memberi liputan kepada hasil kajian ini. Bagi maklumat lanjut, sila hubungi saudari Jani di talian – 010-2402159.

Sekian terima kasih.

M. Sivaranjani
Setiausaha
Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan

Sidang-Akhbar_Pelancaran-kajian-JPKK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

Sambutan May Day akan datang

Sejarah membuktikan kebangkitan kaum pekerja yang mengubah nasib kaum tertindas di dunia. Ayuh sertai Sambutan Mei 1- Hari Pekerja Sedunia. 1 bulan lagi. Jumpa anda semua pada pd 1 Mei 2023 (Isnin) di Kuala Lumpur.

Pengambilan pelatih industri

Kami, Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan (JPKK), ingin mencari seorang pelatih industri/intern bagi membantu perjalanan kolektif kami.Sebarang permohonan boleh dibuat & dihantar melalui e-mail kami seperti yang tertera dalam poster di bawah.

× Ada aduan? Hubungi SiAP!