Pembongkaran Kajian Pemberian Kontrak di Sekolah dan Hospital

Kepada,
Ketua Pengarang,
Akhbar , TV & Radio
Media Massa Online


*SIDANG AKHBAR -*
PEMBONGKARAN KAJIAN PEMBERIAN KONTRAK DI SEKOLAH DAN HOSPITAL
KAJIAN DAN REKOMENDASI JPKK

Sukacita dimaklumkan, Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan (JPKK) akan mengadakan satu sidang akhbar untuk mendedahkan hasil kajian JPKK yang bertajuk “Laporan Penyelidikan mengenai benefisiari kontrak Perkhidmatan Kerajaan” dimana kajian ini dibuat terhadap lebih 200 syarikat yang diberikan kontrak.

Kajian ini mendedahkan kepincangan dalam proses tender kepada kontraktor Kerajaan terutamanya di sektor pembersihan dan pengawal keselamatan di Sekolah dan Hospital dan juga cadangan rekomendasi untuk membaiki proses tender supaya wujud lebih transparensi dan menjaga hak pekerja kontrak.

Butiran sidang akhbar adalah seperti dibawah secara online kepada umum seperti maklumat berikut:

Tarikh: 8 September 2021 (Rabu)
Masa: 11.00 pagi
Tempat:
(https://us02web.zoom.us/j/87324273805…)Zoom

Kami amat berharap pihak Media akan hadir dan memberi liputan kepada hasil kajian ini. Bagi maklumat lanjut, sila hubungi saudari Jani di talian – 010-2402159.

Sekian terima kasih.

M. Sivaranjani
Setiausaha
Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan

Sidang-Akhbar_Pelancaran-kajian-JPKK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

Siri Podcast Solidariti Selamanya EP1: Sistem Kontrak Memudaratkan Semua!

Ini merupakan episod podcast pertama kami dalam siri 3 episod yang membincangkan tentangkesan penswastaan khidmat sokongan pembersihan & keselamatan bangunan kerajaan, dan bagaimana sistem ini telah digunakan untuk kepentingan peribadi sambil menindas pekerja yang tertakluk dibawah sistem ini. Episod sulung ini lebih bertumpu kepada kesan sistem pengupahan kontrak untuk tukang cuci & pengawal keselamatan sekolah […]

Selamat Hari Malaysia! Bebaskan pekerja dari sistem kontrak!

🇲🇾(SELAMAT HARI MALAYSIA)🇲🇾 Bebaskan Pekerja Dari Sistem Kontrak! Pada 19 OGOS, Pekerja kawalan keselamatan menang KES MAHKAMAH melawan majikan yang memberhentikan kerja secara tiba-tiba di akhir kontrak.ALASAN MAJIKAN ADALAH KERANA KERJA KAWALAN KESELAMATAN ADALAH KERJA JANGKA MASA TERHAD (FIXED). 🤔Apa yang berlaku?🤔Syarikat Rahman Hydraulic Tin Sdn Bhd selaku majikan telah mengajikan Encik Sri Kavin Sananadas […]

Font Resize
×Ada aduan? Hubungi SiAP!