Pengawal Keselamatan Sekolah 3 Bulan Tak Bergaji Serbu Pejabat Majikan -Wira Corps

Pengawal Keselamatan Sekolah 3 Bulan Tak Bergaji Serbu Pejabat Majikan -Wira Corps

Pagi tadi rombongan pengawal keselamatan sekolah dari Port Dickson ke pejabat majikan mereka di Selayang demi menuntut gaji 3 bulan tertunggak.

Syarikat Wira Corps, yang menaungi 39 pekerja keselamatan sekolah di Port Dickson, berulang kali gagal membayar gaji pekerja sejak tahun lepas lagi.

Setelah proses rundingan yang memakan masa sehingga 2 petang, wakil syarikat Encik Taufiq Nagoor menandatangi memorandum perjanjian yang menyatakan gaji akan tiba dalam 2 minggu. Salinan memorandum penuh dijanjikan akan dikongsi pada wakil pekerja sebelum pukul 5.

Tetapi sehingga pukul 8 malam tadi, masih tiada salinan perjanjian diberikan kepada pekerja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related

Sambutan May Day akan datang

Sejarah membuktikan kebangkitan kaum pekerja yang mengubah nasib kaum tertindas di dunia. Ayuh sertai Sambutan Mei 1- Hari Pekerja Sedunia. 1 bulan lagi. Jumpa anda semua pada pd 1 Mei 2023 (Isnin) di Kuala Lumpur.

Pengambilan pelatih industri

Kami, Jaringan Pekerja Kontrak Kerajaan (JPKK), ingin mencari seorang pelatih industri/intern bagi membantu perjalanan kolektif kami.Sebarang permohonan boleh dibuat & dihantar melalui e-mail kami seperti yang tertera dalam poster di bawah.

× Ada aduan? Hubungi SiAP!