PIHAK MAJIKAN TELAH BERSETUJU UNTUK MEMENUHI TUNTUTAN

Pada jam 10 pagi hari ini, berlaku sambungan bicara kes Pn. Vijaya di Mahkamah Buruh, JTK Raub, Pahang. Setelah mengikuti sidang mahkamah yang panjang, hari ini kedua-dua belah pihak bersetuju untuk selesaikan kes secara persetujuan bersama.

Pihak majikan bersetuju untuk memenuhi tuntutan Pn. Vijaya. Terma, syarat serta kaedah bayaran tuntutan akan dibincangkan pada 24 Ogos 2023 (Khamis) & satu notis persetujuan bersama serta perintah mahkamah buruh akan dikeluarkan selepas itu.

Sertai kami untuk menghapuskan sistem kontrak.

Daftar diri anda di:

https://forms.gle/hLta5pBgpxPn77ZCA

#jaringanpekerjakontrakkerajaan
#JaminanKerjaHakSemua
#PengawalKeselamatan
#pembersih
#PEKERJAKONTRAK
#kementeriansumbermanusia
#jabatantenagakerja

Related

KAMI MEMBANTU ANDA!

Pada 23/8/23 jam 6.00 pm, saudara Dsm Ilanan telah mengadakan satu pertemuan bersama bekas-bekas pekerja sekuriti di Hospital Sungai Petani untuk semakan dokumen kali terakhir sebelum memfailkan tuntutan PGM 22 dan pengiraan gaji dari tahun 2021 sehingga awal tahun 2023. Sertai kami untuk menghapuskan sistem kontrak. Daftar diri anda di: https://forms.gle/hLta5pBgpxPn77ZCA #jaringanpekerjakontrakkerajaan#JaminanKerjaHakSemua#PengawalKeselamatan#pembersih#PEKERJAKONTRAK#kementeriankesihatanmalaysia#kementeriansumbermanusia#jabatantenagakerja

× Ada aduan? Hubungi SiAP!